Construieste-ti cetatea carierei prin stagii de practica! In memoria Prof. Univ F. Stremtan

POSDRU/161/2.1/G/141047
Investeste in oameni!
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

«

»

Oct 22

Comunicat de presa final

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia, în parteneriat cu Universitatea Româno-Germană din Sibiu şi ASPIT&C, anunță încheierea perioadei de implementare a proiectului cu titlul „Construieste-ţi cetatea carierei prin stagii de practică! In memoria Prof. Univ F. Stremtan”începând cu data de 28 octombrie 2015.

Obiectivul general al proiectului  a fost de a dezvolta competenţe şi abilităţi practice în vederea îmbunătăţirii inserţiei pe piaţa muncii a unui număr de 400 studenţi din Sistemul National de Învăţământ – regiunea Centru, într-un interval de 18 luni cu un cost total de 1.463.702,5 lei (din care finanţarea nerambursabilă acordată de AMPOSDRU reprezinta echivalentul a98%, respectiv1.434.428,45lei).Proiectul a vizat un pachet integrat de consiliere şi orientare în carieră, deprinderea de abilităţi personale relevante, mentorat, stagii de practică şi oportunităţi sporite pentru participarea pe piaţa muncii.

În cadrul activităților proiectului, 200 de studenți ai universităților partenere au finalizat cu succes stagii de practică în companii şi peste 400 de studenți au participat la activitatea de consiliere şi orientare în carieră. Ca urmare a participării la aceste activităţi, o mare parte a studenţilor înscrişi în grupul ţintă al proiectului şi-au gasit un loc de muncă, s-au înscris la cursuri ulterioare sau au continuat studiile.

 

Mai multe informaţii despre proiect puteţi găsi accesând site-ul web www.cetateacarierei.ro

Persoană de contact : Andreea Muntean – Manager proiect; e-mail: cetateacarierei@uab.com
Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia www.uab.ro

Tel. +40-0258-806263

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României