Parteneri


Solicitant:Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (UAB)

Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (UAB) a fost infiintata in anul 1991 prin Hotararea de Guvern Nr. 474 din 19.07.1991. Activitatea universitatii vizeaza dezvoltarea echilibrata si interdependenta a invatamantului universitar si a cercetarii. Pe plan social, solicitantul este o institutie de invatamant superior si cercetare cu caracter public, de stat, integrata sistemului national de invatamant. In perioada 2009-2013, Universitatea 1 Decembrie 1918 a derulat 26 proiecte finantate din fonduri structurale din care: 10 proiecte in calitate de lider de parteneriat si 16 proiecte in calitate de partener. Institutia dispune de o structura de coordonare si monitorizare a proiectelor contractate (departament de management al proiectelor) care faciliteaza implementarea si gestionarea acestora. In ultimii 4 ani, au fost derulate peste 60 de proiecte, dintre care amintim: 18 granturi CNCS, 13 proiecte PNCDI, 3 granturi ale Academiei Romane, 2 proiecte FP7. Facultatea de Stiinte, ai caror studenti sunt principalii beneficiari ai proiectului este una din primele facultati ale universitatii si este infiintata din anul 1991.

Partener: Asociatia Studenti si Profesionisti IT&C (ASPI)

este o organizatie non-guvernamentala infiintata in anul 2006 de un grup de absolventi ai Universitatii Politehnice Bucuresti, care, trecand prin experienta stagiilor si a facultatii, au considerat ca pot aduce o plus-valoare procesului de dezvoltare de stagii de practica de calitate pentru viitoarele generatii de studenti. De la aceste considerente a aparut atat misiunea organizatiei, aceea de a dezvolta colaborarea dintre mediul academic si companiile de IT&C din Romania prin crearea de mecanisme utile pentru dezvoltarea profesionala a studentilor, cat si principalele obiective strategice ale organizatiei:

  • Imbunatatirea calitativa a absorbtiei studentilor in industria IT&C;
  • Cresterea implicarii companiilor de IT&C in mediul universitar;
  • Educarea studentilor facultatilor de IT&C privind dezvoltarea si orientarea profesionala si alternativa antreprenoriala;
  • Stabilirea unor repere de buna practica privind implicarea colaborarea dintre facultati, studenti si industria IT&C-ului.

Preocuparea permanenta a partenerului pentru intermedierea de stagii de practica relevante pentru studenti a condus la aparitia programului de anvergura nationala “Stagii pe Bune!”, probabil cel mai cunoscut proiect ASPI.

“Stagii pe Bune!” (www.stagiipebune.ro) a crescut an de an, ajungand in anul 2013 la editia a 8-a, cumuland peste 10,000 studenti aplicanti, peste 7000 de stagii de practica intermediate si peste 200 de companii atrase in program. Dintre companiile partenere amintim Bitdefender, Adobe, Ubisoft, IXIA, 4PSA, Teamnet, Totalsoft, IntelSoftware, Amazon, East Vision Systems, etc., carora le multumim inca o data pentru colaborare pe aceasta cale.