Targ de joburi 2022

În data de 31 mai a.c. la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc Târgul de Joburi PRO-CARIERA, organizat de Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (CICOC-UAB) în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba și Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba.

Au fost prezente fizic 20 de entități cu oferte de locuri de muncă, practică și internship pentru cei peste 200 de studenți și absolvenți participanți. Ofertele au fost din toate domeniile de activitate iar persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au avut posibilitatea de a purta o discuție preliminară celei care se va desfășura ulterior la sediul angajatorului.

Spațiul de desfășurare a devenit neîncăpător odată cu deschiderea la ora anunțată, participanții având posibilitatea să participe atât la discuții cu reprezentanții companiilor cât și la prezentările acestora.

Un rol foarte important în desfășurarea Târgului de joburi alături de Colectivul CICOC-UAB l-a avut echipa de voluntari care a acordat suportul organizatoric necesar. Voluntarii implicați au fost următorii: Barbulat Alexandrina, Bolun Alexandrina, Ciapa Cristian, Cristea Nicoleta, Ghețiu Corina, Godja Carlos-Daniel, Gunay Tahsin, Gustea Raul Octavian, Hațegan Dana-Iuliana, Iacovlev Boris, Levcenco Valeria, Mihai Adriana, Morar Sorina, Neagu Maria, Pașca Cristina Ioana, Roibu Diana, Ursul Irina, Vârva Ioana Nicoleta Victoria. Aceștia sunt studenți la specializările Administrarea Afacerilor, Administrație Publică, Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor și Marketing. De asemenea, din grupul de voluntari a făcut parte și un student Erasmus al Universității.

Ecourile pozitive venite atât din partea firmelor cât și a studenților și absolvenților participanți indică cert nevoia organizării unor astfel de acțiuni, care vor fi continuate la nivelul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (CICOC-UAB).