Construieste-ti cetatea carierei prin stagii de practica! In memoria Prof. Univ F. Stremtan

POSDRU/161/2.1/G/141047
Investeste in oameni!
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Parteneri

logo uab

Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (UAB) a fost infiintata in anul 1991 prin Hotararea de Guvern Nr. 474 din 19.07.1991. Activitatea universitatii vizeaza dezvoltarea echilibrata si interdependenta a invatamantului universitar si a cercetarii. Pe plan social, solicitantul este o institutie de invatamant superior si cercetare cu caracter public, de stat, integrata sistemului national de invatamant. In perioada 2009-2013, Universitatea 1 Decembrie 1918 a derulat 26 proiecte finantate din fonduri structurale din care: 10 proiecte in calitate de lider de parteneriat si 16 proiecte in calitate de partener. Institutia dispune de o structura de coordonare si monitorizare a proiectelor contractate (departament de management al proiectelor) care faciliteaza implementarea si gestionarea acestora. In ultimii 4 ani, au fost derulate peste 60 de proiecte, dintre care amintim: 18 granturi CNCS, 13 proiecte PNCDI, 3 granturi ale Academiei Romane, 2 proiecte FP7.

Facultatea de Stiinte, ai caror studenti sunt principalii beneficiari ai proiectului este una din primele facultati ale universitatii si este infiintata din anul 1991.

logo urgs
Universitatea Româno-Germana din Sibiu (U.R.G.S.) este printre cele mai importante institutii care onoreaza trecutul si prezentul cultural si educational al Sibiului. Desi este o universitate tânara, înfiintata în anul 1998, a reusit în scurt timp sa traverseze cele mai importante etape pentru a fi recunoscuta în plan national si international, pentru a se afirma în procesului stiintific si educational. Conceptul fundamental al înfiintarii si existentei institutionale a Universitatii Româno Germane din Sibiu pleaca de la ideea potrivit careia calitatea integrarii europene a sistemului nostru educational – ca realitate a zilelor noastre – depinde nu doar de nivelul de pregatire profesionala a viitorilor specialisti, ci, mai ales, de capacitatea acestora de a asimila valori ale civilizatiei europene contemporane, de abilitatea de a comunica si intra în competitie directa, de pe pozitii de egalitate de sanse, pe piata europeana a profesiei alese. Principalele obiective sunt centrarea învatamântului pe studenti, interesul de a oferi acestora conditii optime de studiu, documentare si practica, precum si mobilitate studenteasca.

stagiipebuneAsociatia Studenti si Profesionisti IT&C (ASPI) este o organizatie neguvernamentala pornita in 2006 de un grup de absolvenți ai Universității Politehnice București. Asociația își propune să îmbunătățească colaborarea dintre industria de IT&C și facultățile de profil. ASPI organizează din 2005 programul de stagii ”Stagii pe Bune” și din 2012 programul de lucrări de diplomă în cotutelă ”Diplodocus”. Prin intermediul “Stagii pe Bune” ASPI a facilitat accesul la stagii de calitate in peste 70 de companii pentru peste 5000 de studenti.